SAKARYA

MayısHaziranTemmuz
BAROMUZDAN ADALET VE MALİYE BAKANLIĞINA DAVA
Tarih: 03.02.2017 | Okunma Sayısı: 252 | | |

Sakarya Barosu 2017 yılı Avukatlık Ücret Tarifesinin iptali için dava açtı.

Sakarya Barosu, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Tarifesi”nin iptaline, bu işlem ile ilgili olarak dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istemi ile Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na dava açtı.

HUKUKA AYKIRI

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından Danıştay Başkanlığına gönderilmek üzere Sakarya Nöbetçi İdare Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Ceza Muhakemesi Kanununda açıkça belirtildiği üzere CMK Tarifesinin belirlenirken Türkiye Barolar Birliği’nden görüş alınması gerektiği halde Adalet ve Maliye Bakanlıkların bu hükme uymayarak açıkça hukuka aykırı hareket ettikleri ifade edildi.

“BU İŞE BU ÜCRET ANGARYA!”

“Tarife, açıkça hukuka aykırıdır. Öncelikle yürütmenin durdurulması ile neticede iptali gerekmektedir.” diyen Başkan Kazan meslektaşlarının haklarını savunmak için açmış olduğu davayı sosyal medya hesabından : “Artık sürdürülemez hale gelen CMK Asgari Ücret Tarifesi için iptal davası açtık. Bu işe bu ücret angaryadır kabul edilemez.”şeklinde duyurdu.

29.06.2017 Perşembe