SAKARYA

NisanMayısHaziran
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN BAROMUZA ZİYARET
Tarih: 14.02.2017 | Okunma Sayısı: 186 | | |

Geçtiğimiz aylarda göreve gelen Sakarya Atatürkçü Düşünce Derneği Yeni Başkanı Aslıhan Ateş ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyetle Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kazan kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

ATATÜRK’Ü ANLATAMADIK

“Ülkemizin kurucusu Büyük Deha Atatürk ‘ü, hayatını adadığı demokrasi ve hukukun üstün ilkelerini anlatamadık” diyen Başkan Kazan özeleştiri yapmak gerektiğini ifade ederek “Maalesef Atatürk’ü, ilke ve inkılâplarını, bilimi referans alan düşünce sistemini doğru aktaramadık. En büyük hatayı kendimizde aramalıyız” dedi.

TÜRKİYE’Yİ HUZURA ÇIKARACAK YOL!

Sözlerine: “Tam da Atatürk’ü yeniden anlatacağımız bir dönemdeyiz. 15 Temmuz sürecinde gördük. Laikliliğin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğü ilkesinin bu ülkeyi bir arada tutabilen hayati değerler olduğunu herkes bir kez daha anladı. Şimdi bunları tekrar tekrar hatırlatmak, demokrasinin hukukun laikliğin ve bilimin yolundan başka gidilecek bir yol olmadığını ifade etmek zorundayız. 15 Temmuzdaki işgal girişiminden sonra ‘Yenikapı ruhu’ denildi, demokrasi ve hukuk denildi, laiklik denildi. Artık Laik Demokratik Cumhuriyetin ve hukukun üstünlüğünün herkesin teminatı olduğunu kimse unutmamalıdır. Türkiye’yi aydınlığa ve huzura çıkaracak başka çare bilmiyorum” diyerek devam eden Başkan Kazan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Baroya yapmış olduğu ziyaret için teşekkür ederek yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

24.05.2017 Çarşamba