SAKARYA

NisanMayısHaziran
BAŞKAN KAZAN’DAN MÜJDAT GEZEN’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Tarih: 23.02.2017 | Okunma Sayısı: 193 | | |

20 Şubat Pazartesi günü Kadıköy’de ki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasının ardından Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan Müjdat Gezen’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

VAHİM OLAY

Atatürk’e hakaret suçu ile yargılanan Akit Gazetesi Yetkilileri hakkında açılan dava için İstanbul’da bulunan Başkan Kazan davanın görülmesinin ardından diğer illerden gelen Baro Başkanları ile birlikte Müjdat Gezen Sanat ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Yaşanan bu vahim olay ile ilgili yerinde gözlem yaparak bilgi alan Baro Başkanları üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini Müjdat Gezen’e ilettiler.

“GELİŞMİŞLİK SANATÇIYA VERİLEN DEĞER İLE ÖLÇÜLÜR”

Tarih boyunca mizahın, halkın kendini yönetenlere karşı bir serzeniş olarak kullanıldığını ifade eden Başkan Kazan: “Ortaçağ gibi karanlık bir dönemde dahi kiliseyi ve kralları en çok eleştirenler o dönemin mizahçıları, sanatçıları idi. Bu sanatçılar halkın bir adım ilerisinde yol gösterici, yönlendirici oldular. Karanlık bir devri kapatıp, yerine insan hakları, düşünce özgürlüğü gibi kavramlarla birlikte aydınlık günlere taşıdılar. Bu nedenledir ki bir ülkenin gelişmişlik seviyesini görmek isterseniz o ülkenin sanatçılarına bakmanız yeterlidir. Biz hukukçular olarak yaşadığımız bu güzel ülkenin daha demokratik daha özgürlükçü bir ülke olabilmesi için sanatçı sorumluluğu ile hareket eden Müjdat Gezen ve onun gibi sanatçılarımızın da yanlarında olduğumuzu ifade etmek istedik.” diyerek yaşanan bu vahim kundaklama olayı ile ilgili endişelerini ve üzüntülerini dile getirdi.

24.05.2017 Çarşamba