SAKARYA

MayısHaziranTemmuz
BAŞKAN KAZAN’DAN BARO BAŞKANINA KINAMA!
Tarih: 09.03.2017 | Okunma Sayısı: 201 | | |

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ülke çapında günün anlam ve önemine dair yapılan etkinlikler devam ederken Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er’in Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Şilan Türk'ü konuşma yaptığı sırada kürsüden iterek müdahale etmesi skandala yol açtı.

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'nun paylaşmış olduğu basın açıklamasını okumak isteyen Mersin Kadın Hakları Merkezi Üyelerine, metin içinde geçen 'son 10 yılda artan şiddet', 'kararlı bir devlet politikasının uygulanmaması' ve 'şiddetin her türlüsüne hayır ibareleri'nde bulunan “hayır”ın siyasi bir propaganda olduğunu iddia ederek söz vermedi.

BARO BAŞKANINA TEPKİ

Bunun üzerine istifa dilekçilerini okumak için kürsüye çıkan Av. Şilan Türk’ü iterek müdahale eden baro başkanına sosyal paylaşım hesabından cevap veren Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan kadın meslektaşına yapılan bu müdahaleyi “yazıklar olsun” diyerek kınadı.

YAZIKLAR OLSUN

Başkan Kazan: “Neredeyse her haftaya bir kadın cinayeti sığdırdığımız ülkemizde kadın olmak gerçekten çok zor. Bunun ötesinde insanlıktan giderek çıkılmakta ve insan olarak kalabilmek güçleşmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü elbette kutluyoruz ve insanlığın mimari kadınlarımızın muasır medeniyetlerin temeli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Ancak bugün belki de kutlama değil birçok gün ve zamanlarda olduğu bir hayıflanma ve 'keşke' ler günündeyiz. İşte böyle bir günde bir Baro Başkanının bu davranışından gerçekten utandım! Kınıyorum. Yazıklar olsun.” diyerek sert bir şekilde kınadı.

29.06.2017 Perşembe