SAKARYA

NisanMayısHaziran
KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ
Tarih: 11.03.2017 | Okunma Sayısı: 151 | | |

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Sakarya Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü ve Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AVUKATLAR KANUN MADDESİNİ ANLATTI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Müdür Yardımcısı Yasemin Özkal Turan, Sakarya Şiddet Önleme ve İzleme Müdürü Yadigar Ekerbiçer, Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut ve kadın hakları merkezi üyesi avukatların katıldığı bilgilendirme toplantısında "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu yasa maddesi görüşüldü.

Katılımcılara ilgili yasa maddesi hakkında bilgi veren Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Avukatlar dinleyicilerden gelen soruları yanıtladılar.

KANAYAN YARA

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut: " Aynı zamanda insan hakkı ihlali olan şiddetin önüne geçebilmek için böylesi toplantıları, seminerleri son derece önemli buluyoruz. Bugün yasadan kaynaklanan haklarını kadınlarımıza anlatmak ve onları bilinçlendirmek için buradayız. Yalnız bu eğitim sürecinin sadece kadınlarla kalmayıp toplumun geneline yayılması gerektiğine inanıyoruz. Bu hususta, Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak toplumumuzun kanayan yarası olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi için her türlü hukuki destege hazırız." dedi.

24.05.2017 Çarşamba