Duyuru Detayı

Tahkim ve Sigorta Hukuku Komisyonu Duyurusu

Değerli meslektaşlarımız,

Hukuksuz bir şekilde hizmet veren; aracılar, komisyoncular, sigorta, müşavirlik, hasar danışmanlık şirketleri gibi adlarla faaliyet gösteren ve avukatlık yetkilerini gasp ederek vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatan kişi veya kurumlar her geçen gün artmaktadır. Özellikle Hasar Danışmanlık Şirketleri, trafik ve iş kazaları başta olmak üzere sadece avukatlar tarafından yürütülebilecek olan tazminat alacağına ilişkin hukuki ihtilaflarda uzun yıllardır Avukatlık Kanunu'na aykırı şekilde faaliyetlerini yürütmektedirler. Baromuzca, Hasar Danışmanlık Şirketi, Trafik Yardımlaşma Derneği veya her ne ad altında olursa olsun, münhasıran avukatların iş alanına el atan, vatandaşı sömüren, aracı kişiler veya kurumlar ile iş birliği yaparak kişisel verileri öğrenen bu şirketler ve kullandıkları aracı kurumlar veya kişiler ile mücadeleye devam etmekteyiz. Hukuka aykırı olarak hizmet veren bu kurumlar ve yürüttükleri işlemlerin Avukatlık Kanunu'nun 35., 48. Ve 63. maddelerine ve KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) hükümlerine aykırı olduğu ve yapanlar hakkında baromuzca suç duyurusunda bulunulacağını bilgilerinize sunarız. Konuyla alakalı olarak siz değerli meslektaşlarımızın da gerekli dikkat ve özeni göstermelerini önemle rica etmekteyiz.

TAHKİM VE SİGORTA HUKUKU KOMİSYONU