Duyuru Detayı

İcra Satış Avansları Hakkında Önemli Duyuru

24 Kasım 2021 tarihinde 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunun 106’ncı maddesi değiştirilmiştir.

Satış avansları tüm icra dairelerince yeknesaklaştıran bu değişikliğe EK olarak  Geçici 18.Maddesi ile de yürürlüğe girdiği tarihten (08.03.2022) itibaren bir yıl içerisinde(08.03.2023 tarihine kadar) peşin satış avanslarının tamamlanmadığı takdirde,  satış talebinin vaki olmamış sayılacağı kararlaştırılmıştır.

Peşin satış avansların 08.03.2023 tarihine kadar aşağıdaki yazılı tutarlara tamamlamaları, aksi takdirde İcra İşleri Daire Başkanlığınca yazılıp tüm icralara dağılan resmi yazıda belirtildiği üzere satış dosyalarındaki eksik satış avansları ile satış işlemlerinin yapılamayacağı, bu durumun hem yurttaşların  hem de meslektaşların mağduriyetine ve haczin düşmesine sebep olmaması açısından  meslektaşlarımıza duyurulur.

SATIŞ AVANSLARI SABİT ÜCRETLERİ;

Taşınmaz Mallar İçin   5.780,00 TL
Sicile Kayıtlı Motorlu Kara Araçları İçin Otomobil ve Diğer Yük Vasıtaları 2.880,00 TL
  Kamyonet, Minibüs, Midibüs, Arazi Taşıtı 3.110,00 TL
  Kamyon, Otobüs, Çekici (Tır) 3.930,00 TL
  İş Makineleri, Römork, Çekici+Römork 4.470,00 TL
  Taşınır Mallar İçin 840,00 TL

Satış Giderleri Tarifesi Tebliği için TIKLAYINIZ.