Duyuru Detayı

SAKARYA BAROSU

KADIN HAKLARI MERKEZİ

BASIN AÇIKLAMASI

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete kadının insan haklarını yok saymaya hatta en temel hak olan yaşam hakkının elinden alınmasına karşı dayanışma günüdür.

Ülkemizde, kadının insan hakları sorunları giderek artmakta, kadınlar iş yaşamından uzaklaştırılarak her alanda özgürlükleri sınırlandırılmaktadır.

Her yıl giderek artan kadın cinayetleri, kadına yönelik sistematik bir şiddetin varlığını ve sorunun ihmal edilemez olduğunun göstergesidir.

Tarafı olduğumuz çok önemli CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi olarak kısaca belirteceğimiz sözleşmelere karşın, gerek iç hukukumuzda gerekse uygulamada eksik-aksak kaldığımız sonuçlarla ortadadır.

İyi yasaların önemli, iyi uygulamanın daha da önemli olduğunun, siyasi erk’in toplumsal bakış açısını dönüştürme sorumluluğunun bulunduğunun altını çizerek belirtmek istiyoruz.

Bakanlık adından “Kadın’ın adının silinmesi “Kadın”ı yalnızca aile ile sınırlandırması ve yalnızca aileyi güçlendirme ile sorumluluk anlayışı ile şiddeti ve cinayetleri önleyemeyiz. Kadın’ı güçlü, eşit ve özgür olmayan bir aile-toplum da güçlü ve özgür olamaz.

Babamız yada kocamız yokken de bizi gören, birey olarak kabul eden siyasi, ekonomik, sosyal taleplerimizi duyan “Kadın adından korkmayan, kadın-erkek eşitliği için politikalar üreten bir Bakanlık öncelikli talebimizdir.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadelede elimiz taşın altında, sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Aslında yalnızca ADALET istiyoruz. YAŞAMAK ve İNSAN ONURU ile YAŞAMAK için ADALET İSTİYORUZ.

SAKARYA BAROSU

KADIN HAKLARI MERKEZİ