Duyuru Detayı

Başkan Burak’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Av. Abdurrahim Burak:

“Kurtuluş savaşının zor koşulları altında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız.

Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Çocuklar Milletin Geleceğidir’ düşüncesi ile milletin egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarınlarımızın teminatı, geleceğimiz olan çocuklara armağan etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

Çocuklarımızın değerlerine bağlı, birlikte yaşama kültürünü özümsemiş, insanlara ve hukuka saygılı, kendine güvenen, geleceğe emin adımlarla yürüyen ve adaletli bireyler olarak yetişmeleri için çok çalışmalı ve onlar için güzel örnekler olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede vatanı uğruna canlarını seve seve milletimizin geleceği için feda eden aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Bugünlerimizin anlamı, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”