Duyuru Detayı

10-11.01.2014 KADIN ÇALIŞTAYI

Türk Kadınlar Birliği, Baromuz ve Sakarya Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan Kadın Çalıştayı Elmas Otel'de tamamlandı.

Çalıştaya, CHP Milletvekili Engin Özkoç, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Türk Kadınlar Birliği Yönetimi, Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Üstel, Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı A. Füsun Çetin, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sevda Gürsel ve katılımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Kadın odaklı sivil toplum örgütlerinin bu sorunlarının temelinde eğitim eksikliğinin yattığını her fırsatta dile getirmektedir. Başta çocuklarımız olmak üzere, erkeklerinde cinsel ayrım, şiddet ve sosyal haklar konusunda eğitilmesi hepimizin temel talebidir” dedi. Yağan konuşmasının devamında kadınlar olarak talepleri hakkında da bilgi verdi.

Koordinatörlüğünü Baromuz üyesi Av. Reyhan Şahin’in yaptığı Çalıştay’da cinsel suçlar hakkında konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu’na konuşmasının ardından Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Çalıştay ortaklarından SAÜ Rektör Yardımcısı Fatip Üstel ise Çalıştayın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bir kadının eğitiminin, toplumun eğitiminde önemli bir rolü olduğunu belirtmek isterim” derken Baro Başkanımız Avukat Recep Hacıeyüpoğlu ise çalıştayın faydalı olacağına inandığını söyledi. Çalıştay da ise kadının sorunları Kadın istihdamı ve Girişimcilik, Eğitimde kadın, Kadının toplumsal Statüsü ve Kadının Hukuksal Yolculuğu başlıkları altında sorunlar, çözümler ve öneriler masaya yatırıldı.

Çalıştayın sonunda düzenlenen gala yemeğinin öncesinde Çalıştay da görevli katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.