Duyuru Detayı

ÇHM: "İki kadın çocuklarının gözü önünde vahşice öldürüldü"

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Konya ve Kırıkkale’deki kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

"Ülke genelinde kadına şiddet ve kadın cinayeti haberlerinin ardı arkası kesilmezken dün ülkemizde iki kadın çocuklarının gözü önünde vahşice öldürüldü. Bu trajik olay karşısında tüm halkımız gibi derinden sarılmış bulunmaktayız. Eski eşinin kendisine hakaret etmesini bahane ederek çocuğunun gözü önünde bir insanı, vahşice katletmek hiçbir sebebe dayandırılamaz. Canice bir insanı katleden kişilerin namus, töre, kıskançlık adı altında tahrik hükümlerinden yararlanarak indirim alması kabul edilemez. Şiddetin cana kıymanın makul nedeni, mantıklı bir açıklaması olamaz. Hiçbir nedeni haklı neden olarak kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Şiddete maruz kalan kadınların hayatlarını kaybetmesi beklenmeden acil önlem alınması, yasaların kağıt üzerinde kalmaması, iş işten geçtikten sonra değil, henüz tehdit aşamasındayken önüne geçilmesi gereklidir. Her gün ülkenin bir köşesinde meydana gelmekte olan olaylara artık bir dur denilmesi, yalnızca olayın sıcaklığıyla tepki vererek, idam isteriz diye sokaklara dökülüp, birkaç gün sonra unutmak yerine makul ve akılcı tedbirler alınıp düzenlemeler yapılması zamanı gelmiş ve geçmektedir. Şiddetin önlenmesi için somut adımlar atılması konusunda Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak elimizden geleni yapacağımızı, yaşanan bu olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Çocuk Hakları Merkezi Adına

Merkez Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün