Duyuru Detayı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünün yazısı hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünden alınan yazının bir örneği ilişikte gönderilmiştir.

Söz konusu yazıda; 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Kanunda yer alan başvuru süresinin 01.02.2021 tarihine ertelendiği ve anılan Kanun kapsamında yapılandırmadan faydalanan sigortalı ve işverenlerin borçlarına; süresinde ödenmeyen alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı yerine oranı daha düşük olan Yİ-ÜFE uygulanacağı, borçların taksitlendirilmesinde herhangi bir teminat istenmeyeceği, yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağı, yapılandırılan borçların ilk taksitinin ödenmesi kaydıyla Kurumca sağlanan genel sağlık sigortası hizmetinden yararlanma imkanı sağlanacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunar, Baronuz üyesi meslektaşlarımıza duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Eki: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünün Yazısı