2014-2015 ADLİ YIL AÇILIŞ KOKTEYLİ BAROMUZ HİZMET BİNASINDA DÜZENLENDİ.

Baromuz tarafından 2014-2015 Adli Yılı açılışı dolayısıyla kokteyl düzenlendi.

Baromuz Hizmet binasının bahçesinde düzenlenen kokteylde ev sahipliğini Baro Başkanımız Av. Recep Hacıeyüpoğlu yaptığı Kokteyle Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başsavcı Vekili Kamil Erkut Güre, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ferizli Cezaevi Müdürü Necmi Üçler, Savcılar, Hakimler ve çok sayıda avukatımız katıldı. Programda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Baro Başkanımız Av. Recep Hacıeyüpoğlu, gelecek Baro seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Ben bir dahaki baro seçimlerinde aday olmayacağım. Yeni aday olan arkadaşlara da yani herkese eşit mesafedeyim. Hepsinin de baroya çok önemli kazanımlar kazandıracağını düşünüyorum. Bu bakımdan başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Baro Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu avukatlık mesleği ile ilgili sorunlara da değinerek, “1136 nolu yasada çok ciddi değişiklikler içeren bir tasarı Adalet Bakanlığı’nın komisyonu tarafından hazırlandı ve meclise sunulacak ancak bu döneme yetiştirilemedi, sanıyoruz ki yeni dönemde avukatlık mesleğine bir çok şey getirecek yasamız yürürlüğe girecek.”diye konuştu. Adliye Binasının yetersiz olduğunu ve yanlış yere kurulduğunu belirten Başkanımız Recep Hacıeyüpoğlu “Baro Binamızı yeni açtık. Büyük bir binamız var. Uzun yıllar ihtiyacımızı karşılayabilecek, birçok eğitim seminerini ve staj eğitimini verebileceğimiz bir baro binasına sahip olduk. Sakarya’daki yerel sorunların en başındaki Adliye’nin yetersizliği ve Adliyenin yanlış yerde konuşlandırılması hala bir sorun olarak devam ediyor. Bu sorunun kökten çözümü için Adliye’nin daha büyük bir yerleşkeye, yani 40-50 dönümü içeren daha büyük bir yere geçmesi gerekiyor.” Diyen Başkanımız Hacıeyüpoğlu, “ O tesislerin içerisinde yeni bir Baro Binası olması gerekiyor. Adliyenin Fiziken yetersizliği, hem de yanlış yerde olduğu büyük bir kesim tarafından kabul ediliyor. Önümüzdeki dönem yeni Adliye’nin yerinin tespit edileceği ve yeni Adliye Binasının olacağı bir yıl olacak” dedi.