Haber Detayı

SAKARYA BAROSU ENGELLİ HAKLARI MERKEZİ’NİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil, bir farkındalık günüdür. Amaçlarımızdan bir tanesi bu farkındalığı toplumumuzda, yılın her gününe yayabilmektir.

Hayatın her alanında ve her birey açısından engeller ancak mücadele ederek aşılır. Biz bu mücadelede  engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın yanındayız. Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezi olarak; engelli vatandaşlarımızın kendilerine Türk hukuk mevzuatı ve uluslararası anlaşmalarla verilmiş tüm haklarının temini konusunda  önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve bu konuda onları mevzuata hakim kılmak için gerekli bilgileri onlara aktarmak da amaçlarımız arasındadır.

Baro olarak  engelli vatandaşlarımızın diğer STK lar ve bürokrasi ile aralarında köprü olacağız. Onların sesini  onlarla birlikte seslendireceğiz, onların sözünü onlarla birlikte yükselteceğiz.

Sosyal devletin olmazsa olmazı, Vatandaşlarının sosyal güvenliğini sağlamak, sağlık, eğitim başta olmak üzere temel hizmetleri onlara sunmaktır. Bu hizmetler açısından engelliler için pozitif ayrımcılığın esas alınması için engelli dernekleri ile birlikte çalışacağız.

“Engel olmayın destek olun “sloganını toplumun her kesimine birlikte yayacağız. Zira gerekli destek verildiği taktirde ve gerekli koşullar sağlandığında; engelli vatandaşlarımızın, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza attıklarını görüyoruz.

Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezi olarak somut adımlarla engelli vatandaşlarımızın yanındayız.

Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezi Başkanı

Av.Asena ASLAN BURAK