Haber Detayı

Durmuş’tan Başkan Burak’a ziyaret

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak’a, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Burak’ın makamında gerçekleşen ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Şube Müdürleri Yüksel Hamzaoğlu ve Ercan Demirci eşlik etti.

Ziyarette Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert de hazır bulundu.

Uygulama ile teori iç içe sunulmadığı zaman sorun yaşanabiliyor

Uygulamalı eğitimin öğrencilere daha yararlı olduğunu vurgulayan Başkan Burak, “Dünya ölçeğinde baktığımızda eğitimlerde uygulama ile teori iç içe sunulmadığı zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu bütün meslek gruplarında böyle. Gerek hukuk gerek tıp gerek mühendislik hepsinde geçerli. Uygulamalı eğitim alan öğrenciler, eğitim dönemi bittiğinde, işe başladığında da hazır durumda başlıyor” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin kendi sınıfını tanıması lazım

Ülkeye yön verebilecek gençleri ayrı bir programa tabii tutmak gerektiğini söyleyen Durmuş, “Hep anlatmak istediğim konulardan bir tanesi de uygulamalı eğitim. Ülkemiz zaten bilgi olarak çok iyi seviyelerde. Bilgi konusunda iyi olduğumuz için uygulamaya önem vermemiz gerekiyor. Öğrencilerin yaşına göre de verilen eğitim beceriye dönüşebiliyor. İşte bu durumda öğretmenler devreye giriyor. Öğretmenlerin kendi sınıfını tanıması lazım. Eğer bir öğretmen kendi sınıfını iyi tanırsa, öğrencinin becerisinin de hangi yönde olduğunu fark edecektir. Öğrenci de bu beceriyi uygulamalı eğitimle geliştirecektir” şeklinde konuştu.