Haber Detayı

“Kişilerin haklarını korumak için var olan bir kurumuz”

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun düzenlediği kahvaltıya Başkan Burak’ın yanı sıra; Düşünce ve Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Çavuş, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Av. Yakup Ali Çakmak ve birçok katılıcı katıldı.

Yargılama makamı ve karar veren değil, savunma makamıyız

Başkan Burak kahvaltının ardından merak edilen sorulara cevap vererek, katılımcılara bilgiler verdi. Başkan Burak, “Sakarya Barosu olarak hukuku geliştirmek, insan haklarını korumak, adaleti temin etmek ve kişilerin haklarını korumak için var olan bir kurumuz. Birey nerede sorun yaşarsa yaşasın, kiminle sorun yaşarsa yaşasın herhangi bir önyargı olmaksızın bireyin beyanlarıyla bağlı olan tek hukuki taraf bizleriz. Hukuki hizmet sunduğumuz bireylerin veya tüzel kişilerin, avukatlarla paylaştıkları bilgileri mesleki sır olarak kabul ederiz. Beyanlarını ve hukuki menfaatlerini korumakla mükellef kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşuyuz. Yargılama makamı ve karar veren değil, savunma makamıyız. Bizlere güvenen kendi haklarını korunmasını talep eden bireye hukuki hizmet sunarız. Kararı ise mahkemeler ve hâkimler verir. Bizlerde kişilerin haklarını koruruz” dedi.

Barodan ruhsat almadan avukatlık yapılamaz

Bir avukat mesleki faaliyette bulunmak istiyorsa, kamu kurumları dışında mesleğini özel olarak yapmak istiyorsa, mutlak suretle bir baronun üyesi olmak zorunda olduğunu belirten Burak, “Bir tek devlet kadrolarında bulunan kamu avukatları baroya üye olmak zorunda değillerdir. Kamu avukatlarının disiplin soruşturmaları da barolarda değildir. Kamu avukatları dışında tüm avukatlar baroya bağlıdır. Zaten barodan ruhsat almadan avukatlık yapılamaz” diye konuştu.