Haber Detayı

Burak’tan Feyzioğlu’na destek

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, son zamanlarda Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegelerinin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu hakkındaki söylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Burak açıklamalarında, bazı delegelerin farklı söylemlerle polemik yarattığını dile getirerek, meslektaşlarını birlik ve beraberliğe davet etti.

Başkan Burak’ın açıklaması:

“Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Rize Barosu ziyareti sırasında tüm siyasi partilerin il başkanlıklarının, kendisine eşlik eden ve gördüğümüz kadarı ile Rize, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Ordu, Giresun Barosu Başkanı ve yöneticilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen ziyaret nedeniyle, bazı delegelerin farklı söylemlerle polemik konusu yaratmaya çalıştığını hayretle görmüş bulunuyoruz.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun ve ziyaretlere eşlik eden meslektaşlarımızın açıklamalarından, ziyaretlerin amacının toplumsal barışa katkı sağlamak olduğu apaçık bellidir. Aynı zamanda toplumun her kesiminde ve hatta kendi meslek alanımızda da yaşadığımız şiddet sarmalına dikkat çekilmiş olup, bu anlamda da siyaset yapanlara ve onların vasıtası ile tüm topluma yerel seçimler öncesi bir mesaj verilmek istenmiştir.

Bu konuların anlamsız şekilde ve bir hukukçuya, meslek örgütümüzün başkanına hakarete varan ve aslında bir taraftan da şiddet diline sahip söylemlerle saldırılması tarafımızca kabul edilemez olup, hukuk camiasına, mesleğimize ve birlikteliğimize zarar vereceği de kuşkusuzdur.

Bu konuda tartışmalara sebebiyet vermeden, mesleki birlikteliğimize gölge düşürecek söz ve davranışlardan kaçınmaya; meslektaşlarımızı birlik, beraberliğe ve meslektaşlar arası diyaloğa davet ediyoruz."