Haber Detayı

Sakarya Barosu’nda iki genç avukat daha ruhsat aldı

Sakarya Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar Kübra Acevit ve Gizem Çelik, meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldılar.

Ruhsatlarını alan stajyer avukatlara düzenlenen ruhsat töreni, Baro Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayar, Sayman Yönetim Kurulu üyesi Av. Talha Toçoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve aileler katıldı.

Ayrıca Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi de ruhsatname törenine katılarak genç avukatlara başarılar diledi. Törenin ardından Başkan Burak, Ekşi’yi makamında ağırlayarak sohbet etti.

Staj evresini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlara ruhsatnameleri, Başkan Burak ile birlikte yanlarında staj yaptıkları avukatlar; Av. Osman Ayar ve Av. Özlem Yığın tarafından takdim edildi.

Hakkın, adaletin ve hukukun yerine getirilmesi

Törende konuşan Başkan Burak, “Öncelikle şunu bilmeliyiz ki adalet bilinci hak bilinci toplumun en temel etkenlerinden biridir. İnsan var olmakla birlikte aslında iç dünyasında hak bilinci ve adalet kavramıyla yaşamayı arzu eder. Hakkın adaletin ve hukukun yerine getirilmesine katkı sunan değerli meslektaşlarımla bu uğurda önemli bir mücadele içerisindeyiz. Bu sebeple yaptığımız işin ne kadar büyük bir iş olduğunun bilincindeyiz. Bugün ruhsatlarını alacak genç meslektaşlarımda eminim ki hukuka, adalete ve hakkaniyete önemli katkılar sunacaklar. Meslektaşlarıma aramıza hoş geldin diyor ve bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Burak törenin sonunda genç meslektaşlarına Avukatlık Kanunu ve Sakarya Barosu rozeti hediye etti.