Haber Detayı

Üç stajyer avukat yemin ederek ruhsatlarını aldı

Sakarya Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar Başak Erdoğan, Kerim Acar ve Görkem Onur Topaloğlu, meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldılar.

Stajyer avukatlara düzenlenen ruhsat töreni Sakarya Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tören, Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayar, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın, Sayman Yönetim Kurulu üyesi Av. Talha Toçoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, eski dönem Baro Başkanları ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Staj evresini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlara ruhsatnameleri ise Başkan Burak ile birlikte yanlarında staj yaptıkları avukatlar; Av. Turan Şen, Av. Ali Rıza Acartürk ve Av. Ahmet Nalbant tarafından takdim edildi.

Hukuka olan ihtiyaç giderek artıyor

Törenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, mesleğimiz; hak, hukuk bilinci ve adaletin tesisi için çok kıymetli ve çok önemlidir diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet vazgeçilmezdir ve hukuka olan ihtiyacımız her gün giderek önem arz etmektedir. Bu sebeple bugün burada mesleğe ilk adımlarını atacak olan genç meslektaşlarımın mesleğimize katkılar sağlayacaklarına inanıyor ve görüyorum. Bundan dolayı gururlu ve mutluyuz. Bu uğurda bugüne kadar gelmelerinde en önemli desteği ve katkıyı sağlayan genç meslektaşlarımın değerli ailelerine de teşekkür ediyorum. Ruhsatlarını alan meslektaşlarıma ailemize hoş geldiniz diyor ve bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Burak törenin sonunda genç meslektaşlarına Avukatlık Kanunu ve Sakarya Barosu rozeti hediye etti.