Haber Detayı

Uruk kadınları bilgilendirdi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sakarya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen panelde ‘Kadın ve Hukuk’ konusunu anlatan Av. Betül Uruk, “Medeni Kanun’un genel çerçevesi ile kadının evlenmede ve boşanmadaki hakları, evlilik mallarının yönetimi hususunda kanundaki mal rejimleri hakkında katılımcılara bilgiler verdik. Oldukça verimli bir panel oldu” dedi.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Betül Uruk, Türk Mühendis ve Odalar Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sakarya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Paneline’ konuşmacı olarak katıldı.  Uruk, Panelde ‘Kadın ve Hukuk’ konusunu anlattı.

Panele Av. Betül Uruk’un yanı sıra konuşmacı olarak Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Sosyal Hizmetler Uzmanı Şeniz Atan, Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Yadigar Ekerbiçer ve Makine Mühendisi Gaye Doğan katıldı.

Kadının hakları

Panelde Medeni Kanun’un kabulü ile sosyal hayatımızdaki değişikliklerden bahseden Av. Betül Uruk, “Yasal mal rejimimiz olan edinilmiş mallara katılma rejimi hakkında katılımcılara bilgiler verip iş hayatındaki kadının güncel sorunlarını konuştuk. İş Kanunu’nun cinsiyet temeline dayanan ayrımcılığı yasaklaması ile cinsiyet farklılıklardan kaynaklanan özel koruma gerektiren alanları anlatarak katılımcılara bilgiler verdik. Ayrıca şiddet ve şiddete karşı ilk başvuru yolları gibi konularda da katılımcılara bilgiler verdiğimiz oldukça verimli bir panel oldu” şeklinde konuştu.