Haber Detayı

Kılcı ve Günay Dernek açılışına katıldı

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zekiye Güneş Kılcı ve Komisyon üyesi Av. Burcu Günay, Pamukova ilçesinde faaliyete giren Pamukova Doğa Canlılarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin açılışına katıldı. Açılışta Kılcı, Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun üyesi ve yeni açılan derneğin de yönetim kurulu üyesi olan Av. Burcu Günay ve Dernek Başkanı Özlem Çengel’den bilgiler aldı.

Açılışta Kaymakam Recai Karal ve Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser’de yer aldı.

Açılışta Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Güneş Kılcı, hayırlı olsun temennisinde bulundu ve Sakarya Barosu olarak her konuda destek sunacaklarını ifade ederek, böylesine önemli ve faydalı bir iş gerçekleştirmeleri dolayısıyla dernek başkanına ve üyelerine teşekkür etti.

Kâğıt fabrikası ile anlaşma sağlandı

Başkan Kılcı’ya bilgiler veren, Hayvan Hakları Komisyon Üyesi ve Dernek yönetim kurulu üyesi Av. Burcu Günay, Derneğin kuruluşu ile aktif çalışmalarına başladığını, derneğin Pamukova’da faaliyet gösteren kâğıt fabrikası ile sosyal sorumluluk konusunda anlaşma sağladıklarını kaydetti. Kâğıt fabrikasının yemekhanesinden artan yemeklerin toplanması konusunda anlaştıklarını, ayrıca firmanın yemekhaneden artan yemeklerin toplanması konusunda da toplama üniteleri bağışı yaptığını, toplanan bu yemeklerin belediye ile ortaklaşa oluşturulacak besleme odaklarında sokak hayvanlarına verileceğini söyledi. Bu sayede sokak hayvanlarının beslenmesini ve yaşam alanları oluşturulması konusunda çalışma yapacaklarını ifade etti.

Aynı zamanda Pamukova’da hiç barınak olmaması sebebiyle trafik kazası geçiren sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılamadığı, ilçede yaşayan sokak hayvanlarının aşılanamadığını ve kontrol altına alınamadığını belirtti.

Açılışa katılan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser barınak sözü vererek, barınak yapılana kadar 20 tane köpek kulübesi bağışında bulundu.