Haber Detayı

AVUKATIN NEFESİ KESİLİRSE TOPLUMUN NEFESİ KESİLİR!

Bir boşanma davasında davacı kadının vekili olan Aksaray Barosu’na bağlı meslektaşımız Av. İbrahim Ergin, boşanmak istemeyen davalı koca tarafından güpegündüz bürosunda katledilmesi, artık avukatlık mesleğine yönelik şiddetin vardığı son noktadır.

Yargının kurucu ve vazgeçilmez unsurlarından olan avukat, toplumda adalet mekanizmasının ayrılmaz bir parçası ve hak arayışının sembolüdür.

Demokrasinin, hukuk devletinin ve bağımsız yargının varlığı ancak avukatların etkinliğiyle artacakken, tam tersi avukatlar ortadan kaldırılmak isteniyor! Avukatın nefesi kesilirse toplumun nefesi kesilir!

Ayrıca avukatları müvekkillerimiz ve girdiğimiz davalar ile özdeşleştiren ve maalesef ki bizleri ortadan kaldırmakla sorunlarının çözeceğini düşünen bir toplumda bu mücadeleyi yürütmek zorunda kalıyoruz. Ve bu durumda şiddet eğilimlerine yol açıyor.

Mesleğimize yönelik şiddetin her türlüsüne karşı; en kapsamlı tedbirlerin alınması, toplumda adaletin teminatı ve hak aramanın sağlanması açışından bütün kesimleri sorumluluğa davet ediyoruz.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu tür canice saldırın son bulması temennimizle; mesleğini bürosunda icra ederken katledilen meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Aksaray Barosu’na ve tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz.