Çocuğun katılım hakkı konulu çalıştay düzenlendi

Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Esra Öztürk, ‘BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. Yılında Çocuğun Katılım Hakkı’ konulu çalıştaya katıldı.

Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Esra Öztürk, İzmir Barosu tarafından düzenlenen ‘BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 30. Yılında Çocuğun Katılım Hakkı’ başlıklı çalıştaya katıldı.

Çalıştay, İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya Öztürk’ün yanı sıra; Türkiye Barolar Birliği temsilcileri, Ankara Barosu, Batman Barosu, Burdur Barosu, Bursa Barosu, Denizli Barosu, Diyarbakır Barosu, Edirne Barosu, Gaziantep Barosu, Hatay Barosu, Manisa Barosu, Muğla Barosu ve Yalova Barosu temsilcileri de yer aldı.

Moderatörlüğünü İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cansu Seçgin’in yaptığı çalıştay üç oturum halinde düzenlendi. Çalıştayın ilk oturumunda “Çocuğun İdari İşlemlere Katılımı Çerçevesinde Ombudsmanlık ve Akran Arabuluculuğu” konusuna vurgu yapıldı.

Diğer oturumlarda ise “Çocuğun Hukuk Yargılamasına Katılım Hakkı” ve “Çocuğun Ceza Yargılamasına Katılım Hakkı” konuları detaylıca anlatıldı.

Çalıştayın sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Esra Öztürk’e katılımları dolayısıyla teşekkür ederek, plaket takdim etti.