Haber Detayı

Başkan Burak: Kazakistan, Çin’in zulmüne ve adaletten yoksun politikasına ortak oluyor

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Doğu Türkistanlı Uygur ve Kazakların salıverilmesi için faaliyet yürüten, maddi ve manevi destek veren Atayurt İnsan Hakları Merkezi’nin lideri Serikzhan Bilaş’ın göz altına alınarak, ev hapsi cezası almasına tepki gösterdi.

Başkan Burak’ın açıklamaları:

Çin’de toplama kamplarında zulüm gören ve türlü işkencelere maruz kalan Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimize maddi ve manevi destek veren, salıverilmesi için faaliyet gösteren Atayurt İnsan Hakları Merkezi’nin lideri Serikzhan Bilaş’ı, Kazakistan Hükümeti gözaltına alarak Çin Devleti’nin bölge üzerindeki zulmüne ve adaletten yoksun politikasına ortak olmaktadır.

Kazakistan Hükümeti, Çin Devleti ile ilişkileri zedelenmesin diye masum ve yardıma ihtiyacı olan Doğu Türkistanlı kardeşlerimize destek veren Bilaş’ı gözaltına alarak ne denli hukuku ve adaleti kullandığını görebiliyoruz!

Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan bu zulümler yetmiyormuş gibi onlara yardım etmeye çalışanları engellemeye yönelik yapılan hareketler gerçekten sözün bittiği yer!

Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizin sesi olmaya çalışan Bilaş’a verilen ev hapsi cezası kararından bir an önce dönülmesi gerekmektedir. Çin’in Kazakistan’a vermiş olduğu kredi ile ilgili bu tür insan haklarıyla bağdaşmayan durumları şiddetle kınıyoruz.

Sakarya Barosu olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve Çin Devleti’nin insanlık dışı uygulamalarının son bulması için Uluslararası insan hakları kuruluşlarını ve Birleşmiş Milletleri tekrardan bu zulümlere dur demeye çağırıyoruz!