19 Mayıs şehirde coşkuyla kutlandı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Milli Mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programına katıldı.

Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili P. Alb. Salih Üstündağ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçe Belediye Başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Sakarya Türküsü’nün okunmasıyla devam ederken, 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde yüzlerce öğrenci ve birçok spor branşında gösteriler sergiledi. Ayrıca Mehteran Takımının gösterisinin büyük alkış aldığı programda, SAÜ Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından sergilenen Balıkesir Yöresi Halk Oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Programın sonunda Başkan Burak, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.