KADIN HAKLARI MERKEZİ: ŞİDDET KADERİMİZ DEĞİLDİR!

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu Issı'nın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından vahşice katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum meslektaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına, Diyarbakır Barosuna ve camiamıza sabırlar dileriz.

Şiddet hayatımızın her alanında yer almakta olup, eğitimli-eğitimsiz ayırt etmeksizin tüm olumsuz yönleriyle karşımıza çıkmaktadır. Hatta mücadele ettiğimiz şiddetin bu elim olayda görüldüğü gibi maalesef mağduru da olabilmekteyiz. Her geçen gün giderek artan şiddet olaylarıyla karşı karşıyayız. Ülke olarak her alanda vahim derecede yaygınlaşan şiddetle ilgili büyük bir sorunumuz bulunmaktadır. Bu sorunun çözümlenmesine yönelik olarak top yekün bir mücadelenin ciddi bir şekilde başlatılması gerekmektedir. Şiddet kaderimiz değildir.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi