Haber Detayı

Baro Başkanı Burak Hukuk Fakültesi öğrencileriyle mezuniyet yemeğinde buluştu

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği, Hukuk Fakültesi Mezunları İftar Yemeği’nde Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, “Hukuk kıymetlidir; ancak adalet hukuktan çok daha kıymetlidir. İçinde adalet olmayan hukuk, zulmün ve adaletsizliğin bir sistemi haline dönüşür. Daha iyi bir hukuk ve adalet düzenini nasıl oluştururuz diye gayret göstereceğiz. Ve siz bu hukuk ordusunun içerisinde yılmaz neferler olacaksınız. Önce kendi içinizdeki inançla başlayacak, o inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Bireylerin birbirlerine, hak ve yetkilerine karşı olan sorumluluklarını düzenleyen uygulayıcılar olacaksınız, adaleti gözeteceksiniz. Halkı doğruya taşıyacak ve güçsüzün hukukunu tesis etmede roller üstleneceksiniz. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bunu layıkıyla yapacaksınız” dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak ve eşi Av. Asena Aslan Burak hanımefendi, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği, Hukuk Fakültesi Mezunları İftar Yemeği’ne katılarak, mezun öğrencilerle bir araya geldi.

Sapanca’da bir restoranda düzenlenen programda Baro Başkanı Burak ve eşi Hanımefendi Asena Aslan Burak, masaları tek tek dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet ettiler ve tavsiyeler verdiler.

“Adalete olan inancınız hiçbir zaman bitmesin”

Programda konuşan Burak, öncelikle öğrencilerin mezuniyetinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Baro Başkanı Burak, “Hukuk kıymetlidir; ancak adalet hukuktan çok daha kıymetlidir. İçinde adalet olmayan hukuk, zulmün ve adaletsizliğin bir sistemi haline dönüşür. Bu sebeple vicdanınız sizi adaletli kararlar almaya yöneltsin, adalete olan inancınız hiçbir zaman bitmesin” dedi.

“İçinizdeki inançla en iyisini yapmaya çalışın”

Baro Başkanı Burak, “Biliyoruz ki elbette yargının hukukun sorunları var, bu sorunları hep birlikte düşünce disiplini içerisinde aşacağız. Daha iyi bir hukuk ve adalet düzenini nasıl oluştururuz diye gayret göstereceğiz. Ve siz bu hukuk ordusunun içerisinde yılmaz neferler olacaksınız. Önce kendi içinizdeki inançla başlayacak, o inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Ne yaparsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın” ifadelerine yer verdi.

“Adaleti gözeteceksiniz”

“Hukuk, hayatın tüm alanını kapsar, hayatta ne varsa hatta hayattan sonra geriye kalanlar için ne varsa, bunu düzenler buna ilişkin kurallar koyar. Bireylerin birbirlerine, hak ve yetkilerine karşı olan sorumluluklarını düzenleyen uygulayıcılar olacaksınız, adaleti gözeteceksiniz. Halkı doğruya taşıyacak ve güçsüzün hukukunu tesis etmede roller üstleneceksiniz. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bunu layıkıyla yapacaksınız. Siz gençlerle olmaktan mutluluk duyuyorum, davetiniz için tekrardan teşekkür ediyorum, sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

Hukuk Fakültesi öğrencileri ise Baro Başkanı Burak’a katılımları ve vermiş olduğu destekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.