Haber Detayı

HAKİM TARAFINDAN MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN DÜŞMANCA SALDIRIYI KINIYORUZ, HAKİM HAKKINDA YÜRÜTÜLECEK ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi hakimi duruşma esnasında kadın meslektaşımızın giydiği eteğe karışma cüretini göstermiştir, bununla da yetinmemiş meslektaşımızın eteğinin fotoğrafını yazı işleri memuruna  çektirmeye çalışmıştır.

Yargının 3 ayağından birinin, yargının bir diğer ayağına karışma cüreti göstermesi kabul edilemez. Biz şimdi hakim beye soruyoruz , memur olarak tabi olduğunuz kılık  kıyafet yönetmeliği gereği  her gün adliye içinde hiç çıkarmaksızın kravatınızı takıyor musunuz ya da kravat takmayan erkek memur hakkında bugüne kadar hiç işlem yaptınız mı?

Mevzuatı bize öğretmeyin bu mevzuatlar bize uygulanacağı gibi size de uygulanacak!

Kravatını takmayan, her gün sakal tıraşı olmayan devlet memuru için işlem yapmayan ama avukata gelince kılık kıyafet yönetmeliğini öne süren hâkim haktan, adaletten, tarafsızlıktan ve vicdandan bahsedemez. Hakimin bu davranışı açıkça bir avukat düşmanlığının  göstergesidir.

Biz avukatlar kalemimizle, sözümüzle, bilgimizle ve adaletimizle bugüne kadar nice avukat düşmanlarını alt etmişiz ve alt etmeye de devam edeceğiz.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu olayın bizzat tarafı bu saldırıya maruz kalmış meslektaşımız değil, tüm avukatlar ve tüm barolardır. Tarafı ve mağduru olduğumuz bu saldırının takipçisiyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SAKARYA BAROSU BAŞKANLIĞI