Haber Detayı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayırımcılık konulu seminer düzenlendi

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Merkez üyelerine yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayırımcılık’ konulu seminer düzenlendi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin, Çocuklarda Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayırımcılık konularına dikkat çekmek ve merkez üyelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayırımcılık konulu seminer, Baro’nun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ve Merkez üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen semineri, İzmir Barosu üyesi Av. Kerem Dikmen ve KAOS GL’den Seçin Tuncel verdi.

Seminerde; Çocuk Hakları Merkezi üyelerine, cinsel saldırıya uğrayan çocuklar ve çocuklarda cinsiyet kimliği temelli ayırımcılık hususları hakkında bilgiler verildi ve seminerin son kısımlarında üyeler merak ettikleri sorulara cevap aradı.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, seminerin sonunda, Çocuk Haklarının aynı zamanda İnsan Haklarının bir bölümü olduğu ve Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak her çeşit ayırımcılığa karşı olduklarını belirtti. Düzgün, semineri veren katılıcılara da teşekkür ederek, plaket takdim etti.