Haber Detayı

SAÜ Hukuk Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

SAÜ Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde öğrencilerin heyecanını ve mutluluğunu paylaşan Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, “Siz Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz, birer adalet ışığısınız. Geleceğimizin ve ülkemizin teminatısınız. Toplumumuzun inanç, ahlak, değerleri ve kanunlarımız adalete erişmede kullanacağınız en daimî kanıtınız olacaktır. Yargının kurucu unsurları olan avukatlar, hakimler ve savcılar ülkemizin temel taşlarıdır. Bugün mezun öğrencilerimiz, meslek hayatınıza başladığınızda önünüze gelen her bir dosyada bir hayatın yaşadığını unutmamalısınız. Avukat, hâkim ya da savcı olarak adalet yolunda vereceğiniz kararların vicdanlarınızı rahatlatmasını istiyorsanız, haksızlıkların karşısında kuvvetli bir direnç göstermeli, adaleti hiçbir zaman geciktirmemeli, yaptığınız işle kendinizi ve vicdanınızı özdeşleştirmelisiniz” dedi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni’ne Başkan Burak’ın yanı sıra; Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi önceki dönem Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Bu yıl dördüncü mezunlarını veren Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 172 öğrencisini daha mezun etti.

Tören öğrencilerin yürüyüş korteji ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programa geçildi.

Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk üç dereceye giren mezun öğrenciler; 3.50 not ortalaması ile Fakülte birincisi Buse Güzel, 3,37 not ortalaması ile Fakülte ikincisi Emre Özpolat ve 3.32 not ortalamasıyla Fakülte üçüncüsü Emirhan Sallıtepe oldu.

Adaletin tecellisi için ışıldayacaksınız

Programda dereceye giren öğrencilere hediye takdim ederek mutluluklarını paylaşan Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, program sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Burak, “Siz Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz, birer adalet ışığısınız. Geleceğimizin ve ülkemizin teminatısınız. Sizleri adaletin tecellisi için ışıldayacağınız kutlu yola uğurlarken bu toplumun ortak değerleri olan ve kültürümüzü oluşturan bilgi kaynaklarını sürekli irdelemeli ve takip etmelisiniz. Toplumumuzun inanç, ahlak, değerleri ve kanunlarımız adalete erişmede kullanacağınız en daimî kanıtınız olacaktır” dedi.

Avukatlar, hakimler ve savcılar ülkemizin temel taşları

Toplumun huzur, güven ve eşitlik içinde birlikte yaşamasını sağlayan en önemli   unsurun adalet olduğunu belirten Başkan Burak, “Yargının kurucu unsurları olan avukatlar, hakimler ve savcılar ülkemizin temel taşlarıdır. Sizler avukat, hâkim ya da savcı olarak adalet yolunda vereceğiniz kararların vicdanlarınızı rahatlatmasını istiyorsanız, haksızlıkların karşısında kuvvetli bir direnç göstermeli, adaleti hiçbir zaman geciktirmemeli, yaptığınız işle kendinizi ve vicdanınızı özdeşleştirmelisiniz” şeklinde konuştu.

Her dosyada bir hayat yaşadığını unutmayın

“Bugün mezun öğrencilerimiz, meslek hayatınıza başladığınızda önünüze gelen her bir dosyada bir hayatın yaşadığını unutmamalısınız. En ufak bir kusurunuz olduğunuzda, hukuken size dönmese de vicdanen dönebilir. Çünkü adalet duygusu, vicdan dediğimiz soyut bir duygunun bütünüdür. Bu duygunun eğer tatmin edilmediği durum, davranış veya yönetim biçimleri olursa insanlar adaletsizliğe karşı kendi içinde bir isyanı başlatırlar” dedi.

Halkı doğruya taşıyacak, güçsüzün hukukunu tesis edeceksiniz

Bu vesileyle; halkı doğruya taşıyacak ve güçsüzün hukukunu tesis etmede roller üstleneceğiniz; bireylerin birbirlerine, hak ve yetkilerine karşı olan sorumluluklarını düzenleyen uygulayıcılar olarak, adaleti gözeteceğiniz bu kutsal yolda hepinize başarılar diliyorum” ifadeleri kullandı.

Toplumu güçlü, adaletli, merhametli ve fedakâr yapan ailelerimiz

Son olarak Baro Başkanı Burak, “Sizlere kıymet vererek, yetiştiren ve özveriyle büyüten ailelerimiz, sizler olmazsanız zaten bu toplum bu kadar güçlü, adaletli, merhametli ve fedakâr olamaz. İyi ki varsınız, hepinize çok teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Yemin sonrası kep attılar

Programın sonlarında, Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yasan, öğrencilere Hukuk Yeminini ettirdi ve Fakülte Birincisi Buse Güzel, mezuniyet kütüğüne ismini çakarak, mezuniyet yemini ettirdi.

Program, öğrencilerin keplerini atmasıyla son buldu.