Haber Detayı

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Hüseyin Yama bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

Maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen meslektaşımız bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yummuştur.

Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan avukatlara yapılan bu saldırının, aynı zamanda avukatlık mesleğine ve yargı kurumunun özüne yapılmış olduğunu hatırlatırız. Ancak üzülerek görmekteyiz ki ülkemizde gün geçmemekte ki bir meslektaşımız saldırıya uğramasın.

Artık bu durumun olağanlaşmış olması bizleri derin bir üzüntü içerisine sürüklemektedir.

Avukatlara yapılan bu menfur saldırılar karşısında tüm devlet kurumlarının çok daha duyarlı olmasını istiyor, bürosunda meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.

Sakarya Barosu olarak süreci takip edeceğimizi, şüphelilerin cezalandırılması ve adaletin sağlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi bildirir, meslektaşımıza Allah’tan rahmet, İstanbul Barosu’na ve tüm hukuk camiasına başsağlığı dileriz.