Haber Detayı

Baro Başkanı Burak’tan 15 Temmuz Mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Baro Başkanı Burak yayımladığı mesajda, “Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hukukun üstünlüğü ilkesini gelecek nesillere taşımakta kararlı olduğunu bir kez daha, canı pahasına ortaya koyarak, geleceğine sahip çıkmıştır” dedi.

İnsanoğlunun en büyük keşfinin hukuk olduğunu belirten Başkan Burak, “Hukuk, bütün demokratik yönetimlerin temelini teşkil eder. Çünkü adalet duygusu insana huzur içinde, güvence içinde yaşam imkânı verir. İnsanoğlunun tarihin başlangıcından bugüne kadar verdiği mücadele eşitlik ve adalet, yani hukuk devleti mücadelesi olmuştur. Bu mücadelelerde 15 Temmuz; Millî Mücadele döneminden bu yana millet kuvvetini ve gücünü tekrar gösterdiği, topyekûn, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan tek bayrak altında toplanan insanların, bir işgale karşı sonuna kadar direnişini temsil eden bir gündür” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihini Türk Milletinin hiçbir zaman unutmayacağını ifade eden Burak, “Bu tarih bir taraftan vatan hainlerinin devletine ve milletine karşı başkaldırışının tarihi olmakla birlikte diğer taraftan kahraman vatandaşlarımızın nesline uygun birlik ve beraberliğinin sonucu ortaya çıkan İkinci Kurtuluş Destanının tarihidir. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un 3. yıl dönümünde, egemenliğini korumak için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Allah o günleri bir daha yaşatmasın” dedi.