Haber Detayı

Genç avukat ruhsatnamesini aldı

Sakarya Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukat Nilgün Girgin, meslek yeminin ardından cübbesini giyerek ruhsatnamesini aldı.

Ruhsatnamesini almaya hak kazanan genç avukat Nilgün Girgin’e, Baro’nun Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi. Törene, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve Girgin’in yakınları katıldı.

Törende meslek yeminini eden Girgin’e ruhsatnamesi ise Başkan Av. Abdurrahim Burak ve yanında staj yaptığı, önceki dönem baro başkanlarından Av. Ali Rıza Acartürk tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Başkan Burak, “Bugün aramıza genç bir meslektaşımız daha katıldı. Biliyoruz ki kendisi; hukuka, adalete ve insan haklarına önemli katkılar sunacak, haksızlığının ve adaletsizliğin karşısında kuvvetli bir direnç gösterecek. Bu düşüncelerle, genç meslektaşımı tebrik ediyor, adaletin tecellisi için ışıldayacağı bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldin” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Başkan Burak, genç meslektaşına Avukatlık Kanunu, Sakarya Barosu Rozeti ve Baroya ait hediye seti takdim etti.