Haber Detayı

Hayvan Hakları Komisyonu Sevgi Ormanı’nda ağaç dikti

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zekiye Güneş Kılcı, yanan ormanların yerini doldurmak amacıyla Kocaali’de oluşturulan Sevgi Ormanı’ndaki ağaç dikimi etkinliğine katıldı ve baro adına ağaç dikti.

Kocaali’de yaşayan Sokak Hayvanları Koruma Gönüllüsü Paçalı ailesi tarafından ilçede yaklaşık 13 dönümlük arazi alındı. Tamamen kendi imkanlarıyla aldıkları araziye, ‘Sevgi Ormanı’ adını veren aile, ağaç dikimi etkinlikleri düzenliyor. Herkesin gönüllü olarak katılabileceği etkinliklerde bu yaz yanan ormanların yeri doldurulmaya çalışılıyor. Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zekiye Güneş Kılcı da Sevgi Ormanı’ndaki ağaç dikimi etkinliğine katılarak, Sakarya Barosu adına ağaç dikti.

Etkinliğin ardından konuşan Kılcı, “Paçalı ailesi, "Sevgi Ormanı" adını verdikleri arazide kendi imkanları ve bağışçıların aldıkları ağaçlarla araziyi yeşillendirmeye çalışıyor. Her pazar gönüllülerle birlikte ağaç diken aileye bu pazar biz de eşlik ettik. Henüz yolu ve elektriği olmadığı için zorlanan aile ve gönüllüler, bütün imkansızlıklara rağmen kendi imkanlarıyla ülkemize katkıda bulunmaya çalışıyor. Gafur Paçalı ile konuşmamızda, yol ve alt yapı desteği için belediyeye başvurduklarını henüz inceleme tamamlanmadığı için bir cevap alamadıklarını dile getirdi. Ayrıca bütün alanı çeşit çeşit ağaç ekip, İl Milli Eğitim isterse doğada öğrencilerin vakit geçirmesi için kapılarını açmaya da hazır olduklarını belirtti” dedi.

Ağaç bağışı yapmak ve bilgi almak için Komisyon Başkanı Av. Zekiye Güneş Kılcı ile iletişime geçebilirsiniz.