Sakarya Barosu ‘Nafaka Çalıştayı’ düzenliyor

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi, 28 Eylül Cumartesi günü, 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Nafaka Çalıştayı düzenleyecek.

Sakarya Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek Çalıştay’a konuşmacı olarak; Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman, Eşitlik İzleme Kadın Grubu Av. Hülya Gülbahar ve Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Yücel katılacak.

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Betül Uruk çalıştay öncesi yaptığı açıklamada, tüm meslektaşlarını, STK temsilcilerini, kadın kollarını ve Hukuk Fakültesi öğrencilerini çalıştaya davet etti. Ayrıca Uruk, çalıştayın 10:00 ile 13:30 saatleri arası herkesin katılımıyla panel şeklinde gerçekleşeceğini, 13:30’dan sonrası için de hukukçuların katılımıyla devam edeceğinin bilgisini verdi.

Çalıştayda, Nafakanın yanı sıra son zamanlarda artan kadın cinayetleri, 6284 sayılı Kanun, İstanbul Sözleşmesi ve güncel konular detaylı olarak ele alınacak.