Haber Detayı

Baroda eğitimler yoğun olarak devam edecek

Uluslararası Koruma ve Mülteci Hukuku eğitiminde Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “Sakarya Barosu olarak eğitim seminerlerine çok önem veriyoruz, bu tür etkinliklerimiz, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde yoğun olarak devam edecek” derken, CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, “Maksadımız, özellikle kırılgan kesimlerden sayılabilecek mültecilere hukuki yardımda bulunabilmek” dedi.

Sakarya Barosu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliği ile ‘Uluslararası Koruma ve Mülteci Hukuku’ eğitimi düzenlendi.

Serdivan’da bir otelde gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitime avukatlar yoğun katılım gösterdi. Eğitimde; Uluslararası Mülteci Hukukunun Temel Kavramları, 6458 sayılı YUKK uyarınca Türkiye’de Uluslararası Koruma, Uluslararası Korumaya İlişkin Prosedürler, Sınır Dışı Prosedürleri ve 6458 sayılı YUKK uyarınca Kanun Yolları, Anayasa Mahkemesi’nin İdari Gözetim ve Sınır dışına Yaklaşımı / Bireysel Başvuru Prosedürü, Aile Korunması, Geçici Koruma Yönetmeliği ve Vaka Çalışmaları gibi birçok konu, katılımcı avukatlara pratikte ve teoride detaylı olarak anlatıldı.

Amaç: Mültecilere hukuki yardım

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, “Bu eğitim, öncelikle baromuz tarafından Adli Yardım kapsamında görevlendirilen meslektaşlarımıza yönelik düzenlendi. Maksadımız, özellikle kırılgan kesimlerden sayılabilecek mültecilere hukuki yardımda bulunabilmek ve adalete erişimlerine katkı sağlamak. Bu amaçla da yakın zamanda yine Adli Yardımda görev alan meslektaşlarımız arasından Mülteci Hakları Kurulu oluşturuldu ve çalışmalarına başladı. Baromuzda ise 400 meslektaşımız Adli Yardım kapsamında görevlendiriliyor. 400 meslektaşımızın 150’si de Mülteci Hukuku alanında görevlendirilmektedir. Mülteci Hukuku alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız ise düzenlediğimiz eğitimlere katılanlara göre belirlenmektedir. Bu eğitimin de oldukça verimli geçeceğine inanıyor, değerli bilgilerini bizlerle paylaşacak olan eğitmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitimler devam edecek

Eğitimin sonunda eğitmenlere teşekkür ederek plaket takdim eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, eğitimlerin yoğun olarak devam edeceğini belirtti. Başkan Burak, “Sakarya Barosu olarak eğitim seminerlerine çok önem veriyoruz, bu tür etkinliklerimiz, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde yoğun olarak devam edecek. Önceliklerimiz arasında sürekli eğitim var. Eğitimlerle, meslektaşlarımızın eksiklerini kapatmak ve mesleğe katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hususta meslektaşlarımızın yoğunlaşmak istedikleri alanlarda aldığımız talepler doğrultusunda da eğitimler düzenleyeceğiz. İlgi gösteren meslektaşlarıma ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.