Haber Detayı

Yargı Reformu ile meslek ciddi kazanımlar elde etti

Sakarya Barosu’nda 9 genç avukat düzenlenen törenle ruhsatlarını aldı. Törende, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin önemine ve getirdiği kazanımlara değinen Baro Başkanı Abdurrahim Burak, Sakarya Barosu olarak her zaman amaçlarının; hukuku geliştirmek, mesleki sorunları çözmek ve savunma hakkının hak ettiği kazanımları elde etmesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Sakarya Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar; Beytullah Atilla Akkuş, Zehra Çelik, Ömer Faruk Aydın, Feriştah Utku, Ebru Tuğçe Bilgin, Müge Macun, Belma Bektaş, Orkun Kurtoğlu ve Ümit Gülhan, meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldı.

Ruhsatnamelerini alan avukatlara, Baro’nun Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi. Törene Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayar, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın, Sayman Av. Talha Toçoğlu, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve aileler katıldı.

Meslek ciddi kazanımlar elde etti

Törende, Yargı Reformu’nun öneminin altını çizen Başkan Abdurrahim Burak, “Yıllardır neredeyse hiç ilerleme kaydedemeyen mesleğimiz, son dönemlerde ciddi kazanımlar elde etti. Bu kazanımları da Yargı Reformu Strateji Belgesi ile elde etti. Bizlerin de Sakarya Barosu olarak çok ciddi emekleri var. Adalet Bakanlığı ile yoğun temaslar kurarak, görüşmelerde verdiğimiz önerilerin %70’e yakın oranının Belgede yer aldığını görmek, oldukça gurur verici. Belgeyle; Yeşil Pasaport, sınav, Hukuk Fakülteleri’nin 5 yıla çıkması ve kontenjanların yarı yarıya düşürülmüş olması, hukuk himaye sigortası, bazı sözleşmelerin avukat imzası olmadan geçerlilik kazanmayacağı, bazı davaların avukat olmadan görülemeyeceği, zorunlu temsile tabii tutulduğu ve belgelerin aslını kendisinde tutan avukatın başka bir yerden tasdik gerekmeden aslıyla aynı mahiyete kazandırılması gibi daha birçok kazanım sağladık” diye konuştu.

Gençlerin geleceği için

Burak, “Vermiş olduğumuz tüm bu uğraşların nedeni, bugün ruhsatını alarak mesleğe başlayan 9 genç meslektaşımız için, yani tüm gençlerin geleceği için. Genç meslektaşlarımız geleceğe güvenle bakabilmeli ki meslekte ayakta durabilsin. Bizim tek gözlüğümüz var; hukuk, insan hakları, meslekte kazanımlar sağlamak ve oluşabilecek kayıpların önüne geçmek. Aklımızın bir köşesinde de hesap kitap yapmıyoruz, bir planımız yok. Sakarya Barosu olarak her zaman amacımız; hukuku geliştirmek, mesleki sorunları çözmek ve savunma hakkının hak ettiği kazanımları elde etmesini sağlamak oldu. Bu kapsamda Reform Belgesi, tüm meslektaşlarıma tekrardan hayırlı olsun. Bundan sonra da mücadelemiz mesleki kazanımlar için aralıksız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Burak, törenin sonunda ise meslektaşlarına başarılar dileyerek, Avukatlık Kanunu, Sakarya Barosu rozeti ve hediye seti takdim etti.