Uruk kadınlara haklarını anlattı

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Betül Uruk, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Bahçeşehir Koleji’nde düzenlenen ‘Kadına Şiddete Karşı Buradayım De’ konulu söyleşiye ve Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) tarafından düzenlenen "Kadına Karşı Şiddeti Önlemede İş Birliği" paneline konuşmacı olarak katıldı.

Programlarda şiddetin tanımını yaparak, kadınlara haklarını anlatan Uruk, aynı zamanda şiddetin türlerinden bahsetti. Hangi davranışların hangi şiddet türünü oluşturduğu konusunda bilgiler de veren Uruk,  şiddetle karşı karşıya kalındığında hangi kanuna göre neler yapılabileceğine de değindi.