Haber Detayı

“Asıl amaç farkındalık yaratmak”

Engelli Hakları Merkezi Başkanı Asena Aslan Burak, Engelliler Günü’nde yayımladığı mesajda, Engelliler Günü’nün ve Engelliler Haftası’nın asıl amacının, toplumlarda ve tüm dünyada engellilik konusunda farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.

Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezi Başkanı Av. Asena Aslan Burak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Asena Aslan Burak’ın mesajı şu şekilde:

“Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Her ne kadar 3 Aralık Engelliler Günü ve 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası, engelli bireylerimizin sorun ve taleplerinin her kesimce fark edildiği bir gün ve hafta olarak bir takvim yılı içerisinde yerini alsa da asıl amaç toplumlarda ve tüm dünyada engellilik konusunda farkındalık yaratmaktadır. Engelli bireylerin haklarının, taleplerinin anlaşılması, toplumların içine sindirilmesi ve engelli bireylerin toplumla kaynaşmasının sağlanmasıdır.

Toplumumuzda yaşayan engelli bireylerimizin hayata katılmalarını sağlamak öncelikle devletin görevidir, devletin sağladığı olanaklar ile hayata katılan engelli bireylerin, hayata tutunmaları ve hayatı mutlu yaşamaları da diğer engelsiz bireylerle kaynaşmalarına ve doğru iletişimi kurmalarına bağlıdır.

Barolar ülkenin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında gelir. Biz barolar da engelli bireylerimizin haklarını kendilerine anlatmakta ve haklarını elde etmelerinde görev üstlenir, engelli bireylerimizin hukuk alanında yaşadıkları ihtilaflarda kendilerine öncelikli yardımı sağlamak adına onların yanında oluruz.

Sakarya Barosu Engelli Hakları Merkezi olarak engelli bireylerimizin haklarına zahmetsizce ulaşabilmeleri adına tüm tedbirlerin ve olanakların devletçe sağlanması için ve haklarının kâğıt üzerinde kalmaması için engelli bireylerimizle omuz omuza yürüyeceğimizi belirtiriz.

Engelli ve engelsiz toplumda yaşayan tüm bireylerimizin devlete ve topluma olan güveninin, adalete olan güveninin, haklarının dokunulmazlığına olan güveninin, insanlığa olan güveninin yeşermesi ve hep taze kalması umudu ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilik ve engelli bireyler hakkında oluşacak farkındalık ile tüm yıla yayılmasını dileriz” ifadelerini kullandı.