Haber Detayı

Genç avukatlar başkanını seçti

Sakarya Barosu Genç Avukatlar Meclisi’nin yeni başkanı Av. Eda Angın oldu. Seçimin ardından konuşan Angın, “Hedefimiz meslektaşlarımızın problemlerine çözüm bularak, sesi olmak derken; Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “Seçilen meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi hep yanlarında olacak ve destekleyeceğiz” dedi.

Sakarya Barosu Genç Avukatlar Meclisi’nin Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Sakarya Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde, meslekte 5 yılını ve 30 yaşını tamamlamamış avukatlar ile stajyer avukatlar oy kullanarak; başkanı, idare heyetini ve izleme heyetini seçti.

Yapılan seçim sonunda, Başkanlığa tek aday olarak giren ve 62 oy alan Av. Eda Angın seçildi. İdare heyetine; Av. Seda Ayvaz, Av. Kadir İşçi, Stj. Av. İsmet Bakan, Stj. Av. Esra Aydemir, Stj. Av. Erkan Aydın, Stj. Av. Fatih Kılıç seçilirken, izleme heyetine ise; Av. Büşra Kafalı, Av. Burak Duran ve Stj. Av. Oğuzhan Çolak seçildi.

Hedefimiz meslektaşlarımızın problemlerini çözmek

Seçimin ardından değerlendirmelerde bulunan Genç Avukatlar Meclisi’nin yeni başkanı Av. Eda Angın, hedeflerinin meslektaşlarının problemlerini çözmek olduğunu dile getirdi. Angın, “2017'den bu yana Sakarya Barosu bünyesinde genç avukatlarımız tarafından yapılan seçimle meclisimiz faaliyette bulunmaktadır. Bugüne kadar birçok seminer, faaliyet ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Hedefimiz; yapılan seçimle birlikte görev alan arkadaşlarımızla bu süreci üstüne katarak ilerletmek ve genç meslektaşlarımızın problemlerine çözüm bulmak, meslektaşlarımızın sesi olabilmek için elimizden geleni tüm gücümüzle yapmaktır. Baromuzla koordineli bir şekilde çalışarak sorunlarımızın çözüme kavuşması amacıyla bu yola çıktık. Seçilen meslektaşlarımı tebrik eder, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Mesleğimizin ve barolarımızın geleceğisiniz

Seçimi başından sonuna kadar takip eden Baro Başkanı Abdurrahim Burak, genç meslektaşlarının her zaman yanında olacaklarını vurguladı. Başkan Burak, “Seçilen genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Genç Avukatlar Meclisimiz şu ana kadar oldukça aktifti ve meslek için faydalı çalışmalar gerçekleştirdi. İnanıyorum ki yeni seçilen meslektaşlarımızda önemli çalışmalar gerçekleştirerek, mesleğimize ciddi katkılar sağlayacaklar. Bizler de şimdiye kadar olduğu gibi hep yanlarında olacak ve destekleyeceğiz. Çünkü genç meslektaşlarımız, mesleğimizin ve barolarımızın geleceği” şeklinde konuştu.

Genç Avukatlar Meclisi’nin önceki Başkanı Av. Mert Keleş de yeni başkan Av. Eda Angın’ı tebrik ederek, görevinde kolaylıklar diledi.