Haber Detayı

Başkan Abdurrahim Burak’ın 23 Nisan mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, yayımladığı mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Başkan Abdurrahim Burak mesajında, “23 Nisan 1920 tarihinde 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen yürekli insanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş ve bu kuruluşun kıvancını da milletin egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarınlarımızın teminatı, geleceğimiz olan çocuklara armağan etmişlerdir. Bu yönüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramdır ve milletimizin çocuklara verdiği değerin de en güzel göstergesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi sadece savaşın ağır ve en aleyhe koşullarında kurulmuş bir parlamento değildir, o ağır şartlarda bile milletin kurtuluşuna inanan, millet egemenliğini her şeyin ve herkesin üstünde gören, fedakâr ve vefakâr bir kadronun sembolü ve de en büyük eseridir. Kurulduktan çok kısa bir süre sonra düşmanın top sesleri altında çalışmak zorunda kalan ve bu zor günlerde bile yasama faaliyetlerini sürdüren, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu, büyük Türk Milleti'nin kaderinin de değiştiği en önemli günlerden biridir.

Böylesine anlamlı bir günde Cumhuriyetimizin kurucusu olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şükran ve minnetle anıyor, bugünlerimizin anlamı, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın bayramlarını da bu kutsal emanete sahip çıkacaklarına olan inancımızla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.