Mücadelemiz sonuna kadar sürecek

Başkan Abdurrahim Burak:

"Kayseri Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Mustafa Koçak’ın girmiş olduğu ekonomik bunalım nedeni ile intihar etmiş olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım.

Meslektaşlarımızı, avukatlar arası gelir adaletsizliğinin yarattığı haksızlığa, eşitsizliğe kurban vermek çok gücümüze gidiyor.

Meslektaşlarımızın maddi sıkıntılar nedeni ile intihar etmelerinin haberlerini almamak için avukatlara iş kotası getirilmeli ve baro veznesi acilen kurulmalıdır.

Avukatlara iş kotasının getirilmesi ve baro veznesinin kurulması yönünde Türkiye Barolar Birliği’ne ve Adalet Bakanlığı’na vermiş olduğum teklifimi bir an önce hayata geçirmek ilk hedeflerimdendir. Zira bu teklifimin hayata geçmesi avukatlar arası gelir adaletsizliğini kesinlikle ortadan kaldıracaktır.

Avukatlar, avukatlığa yaraşır şekilde hayatta var olsun, hayattan kopmasın ve umudunu hiç kaybetmesin diye, iş kotası ve baro veznesini hayata geçirmek için verdiğim mücadeleyi sonuna kadar, tüm gücümle sürdüreceğim.

Genç meslektaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve meslek camiamıza sabırlar dilerim."