Başkan Abdurrahim Burak’ın Kadınlar Günü mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Burak mesajında:

“Dünya Kadınlar Günü 8 Mart’ta ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada kutlanmakla birlikte; bugün dünyada ve Türkiye’de kadınların maruz bırakıldığı sorunlar çözümsüz kalmaya devam etmektedir.

Maalesef ki Uluslararası sözleşmeler ve yerel mevzuata rağmen kadınlar şiddete ve ayrımcılığa uğramaktan kurtulamamakta, siyasette, ekonomide, aile hayatında, eğitimde erkeğe göre şekillendirilmeye çalışılmaktadır.

​Yine maalesef ki dünyanın her bir yerinde pek çok insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin çoğunlukla muhatapları kadınlar olmaktadır.

Her bir bireyin cinsiyete bakılmaksızın eşit olduğu, aynı güçte olduğu, özgür olduğu ve “maalesef ki” ile başlamayan kutlama cümlelerinin kurulduğu bir dünya ümidi ile Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.