Haber Detayı

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Düzgün'ün 23 Nisan mesajı

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Düzgün mesajında, “101 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Ulusal Egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve bu Ulusal Egemenlik günü bayram olarak çocuklara armağan edilmiştir.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyamızı tehdit eden salgın hastalığın gölgesinde kutlanacak olmasına rağmen, aynı gururu ve mutluluğu yaşıyoruz.

Bu yıl da maalesef geçen yıl olduğu gibi Çocuklar bayraklarını sallayıp, şarkılar söyleyerek kutlayamayacak bayramı. Tıpkı geçen yıl Mart ayından beri okullarına gidemedikleri, parklarda, sokaklarda oynayamadıkları, arkadaşlarıyla, sevdikleriyle görüşemedikleri gibi.. Ama dünyada çocuklar varsa umut da vardır. Unutmayın çocuklar, aydınlık günler çok yakında. Gülüşünüz hiç solmasın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız  kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.