Haber Detayı

508 oy alan Yıldız Sakarya Barosu’nun yeni başkanı oldu

Sakarya Barosu 54. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Av. İlknur Ebiz Yıldız 508 oy alarak başkanlığa seçildi. Ayrıca Yıldız, Sakarya Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

Sakarya Barosu 54. Seçimli Olağan Genel Kurulu Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurulu’n birinci gününde divan başkanı ve üyeleri seçilerek gündem maddeleri görüşüldü. İkinci günde ise baro başkanlığı, yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delege seçimleri yapıldı.

734 avukatın oy kullandığı seçimde başkanlık için Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Av. Selahattin Yıldırım yarıştı.  508 oy alan Av. İlknur Ebiz Yıldız Sakarya Barosu’nun yeni başkanı oldu. Av. Selahattin Yıldırım ise 226 oy aldı. Aynı zamanda Yıldız bir ilke imza atarak, baronun ilk kadın başkanı oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “En demokratik hakkımız olan seçme ve seçilme özgürlüğünü kullanabilmemiz için uzun bir yolculuktan geçtik, bu seçim süreci pandemi nedeniyle birden fazla kez ertelendi. Nihayetinde seçimimizi yapabildik. Seçimimizi yapabilmiş olmak, demokratik hakkımızı kullanabilmiş olmak, anayasamızda bize verilmiş bu hakkı tesis edebilmiş olmak bizim için en büyük sevinç kaynağı oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız, “Yorucu olan bu süreçte beni destekleyen ve desteklemeyen bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün en çok teşekkür etmemiz gerekenin, bir kadın baro başkanı olarak seçilebilmemi borçlu olduğum Mustafa Kemal Atatürk olduğunu düşünüyorum. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Baro’da seçilen diğer kurul üyeleri ise şu şekilde:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Av. Osman Ayar, Av. Talha Toçoğlu, Av. Asuman Öcal, Av. Sevilay Çelikaslan, Av. Özer Kaya, Av. Özay Turan, Av. İsmail Alper Altan, Av. Nurullah Fatih Şentürk, Av. Akın Çağlar Göktürk ve Av. Özgür Akın

Disiplin Kurulu Üyeleri: Av. Haluk Can, Av. Nazmi Erişir, Av. Esra Turgut, Av. Firdevs Kaman, Av. Nurten Kadı Duman

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri: Av. Ömer Doğru, Av. Recep Hacıeyüpoğlu, Av. Zafer Kazan

Denetleme Kurulu Üyeleri: Av. Yusuf Kantar, Av. Kenan Tuna, Av. Bülent Tunç