Haber Detayı

KAMUOYU DUYURUSU

Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak baroların kanundan kaynaklanan görevleri ve varlık nedenleridir.21 Temmuz 2021 tarihinde 15 baro tarafından yapılan ortak açıklama sonrasında bir kısım basın yayın organlarında bu baroların hedef gösterilerek haber yapılması halkın haber alma özgürlüğü ile bağdaşmayacak ve yönlendirici mahiyette olması nedeniyle bu haberlerin tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir.

Afyon, Konya, Ankara illerimizde gerçekleşen ve basına yansıtan haberlere göre mağdurların etnik kimlikleri nedeniyle bu saldırıya uğradıklarını ifade ettikleri olaylarla ilgili olarak etkin soruşturma yapılmalı ve olaylar tüm yönleriyle ortaya çıkarılmalıdır.

Nefret dilinin ayrımcılığa karşı durmanın bu anlayışla mücadele etmenin ilk ve en önemli yöntemi etkin soruşturma yapılmasını sağlamak ve bu süreçlerin takipçisi olmaktır.

Baroları hedef haline getiren insanı değerleri incitici kutuplaştırıcı toplumsal barışı ortadan kaldırmaya sebep olacak şekilde manşet atan söz konusu basın yayın organlarını kınıyoruz.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Sakarya Barosu Yönetim Kurulu