Haber Detayı

Yıldız 43. Baro Başkanları Toplantısı’na katıldı

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Ankara’da gerçekleştirilen 43. Baro Başkanları Toplantısı’na katıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB yönetim kurulu ve 67 baro başkanı yer aldı.

Toplantının gündem maddeleri kapsamında; TAKPAS sorgulama sistemi ile ilgili son gelişmeler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’nun staj kaydiye ücretine ilişkin barolar arasında bir uygulama birliğinin sağlanması hususundaki tavsiye kararları görüşüldü.

Toplantıda gündem dışı da konuşan Başkan İlknur Ebiz Yıldız, afetlerle ilgili olarak farkındalık oluşturulması, afet hukukunun önemsenmesi ve TBB önderliğinde afet hukuku ile ilgili çalışmalar yapılması, artan Hukuk Fakülteleri’nin sayılarının azaltılması ve kontenjanlarının düşülmesi gerektiğini belirtti.

Stajyer avukatların genel olarak yaşamakta olduğu sorunlara değinen Başkan Yıldız, staj kaydiye ücretleri ile ilgili tüm barolarda uygulama birliği sağlanması ve bağlı çalışan avukatlara ilişkin ücret politikasının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Reklam yasağına ilişkin süreçlerin sıkı takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, reklam yönetmeliği ile ilgili olarak kanuni değişikliğe ve yönetmelik değişikliğine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca baroların kırılgan gruplarla ilgili yürüttüğü hak mücadelelerinde müdahale taleplerinin mahkemelerce kabul edilmesi gerekliliğine vurgu yapan Yıldız, sorunların çözümü için ve avukatlığın geleceği ile ilgili konuları görüşmek için sık sık toplantı yapılmasını istediğini dile getirdi.