Haber Detayı

Sakarya Barosu ‘Ceza Hukuku Günleri’ düzenledi

Sakarya Barosu’nun düzenlediği ‘Ceza Hukuku Günleri’ tamamlandı.

Sakarya Barosu tarafından ‘Ceza Hukuku Günleri’ düzenlenerek; avukatlara ve stajyer avukatlara eğitim verildi. 4 gün süren eğitimler, Baro’nun YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Ceza Hukuku Günleri’nin ilk gününde, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi IGUL Direktörü Prof. Dr. Feridun Yenisey, Ceza Hukukunda Güncel Gelişmeler konusunu anlattı. İkinci gün, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Çocuğun Cinsel İstismarı ve İspat konusunu anlatırken; eğitimlerin üçüncü gününde, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Doç. Dr. Seydi Kaymaz, Ceza Muhakemesinde İstinaf konusunu anlattı.

Son gün, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Koca’nın Ceza Hukukunda İstinaf konusunu anlatmasıyla eğitimler sona erdi.

Eğitim faaliyetleri ön planda

Eğitimlerin ilk gününde konuşan Baro Başkanı Yıldız, avukatlıkta güncel gelişmeleri takip etmenin önemli olduğunun altına çizdi. Başkan Yıldız, “Avukatlık stajından sonra meslek içerisinde eğitimlerin devamlı olması ve güncelliğinin takip edilmesi gerekliliğine inandığımızdan ötürü her dönem Sakarya Barosu olarak eğitim faaliyetlerini hep ön plana çıkardık. Bu dönem de ilk olarak ceza hukuku eğitimleri ile başladık. Çünkü özgürlüğe ilişkin temel düzenlemeleri içeren ve hakkın özüne dokunan ceza hukukundaki güncel gelişmeleri meslektaşlarımızın kaçırmasını istemedik. Ayrıca bu eğitimlerimizi hukuk fakültesi öğrencilerimiz de izleyecek. Onlar da mesleğe başlamadan önce oldukça önemli bilgiler alacaklar. Eğitimlerimizin oldukça verimli geçeceğini biliyorum çünkü konular, alanında uzman hocalarımız tarafından anlatılacak. Tüm hocalarımıza bizi kırmayıp teklifimizi kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Amaçlardan biri hukuk devletini korumak

Eğitimlerin moderatörlüğünü yapan Sakarya Barosu CMK ve Adli Koordinatörü Av. Alim Mert, eğitimlerin tamamlanmasının ardından konuştu. Mert, “Ceza Kanununun amaçlarından biri de hukuk devletini korumaktır. Hukuk devletinde tüm muhakeme süreçlerinde hukuka uygun yol ve yöntemlerin kullanılması gerekiyor. Bunun için hukuk uygulamacılarının sürekli eğitim alması önem arz ediyor.  Onarıcı adalet anlayışının ceza muhakemesine yansımaları ve güncel gelişmeler ile ceza hukukunun önemli konularını ele aldığımız Sakarya Barosu Ceza Hukuku Günleri etkinliğimizin bu anlamda faydalı geçtiğini düşünüyorum. Başta değerli hocalarımız olmak üzere katılan, katkı veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.