SAÜ HUKUK FAKÜLTESİ "YARGININ ÜÇ SACAYAĞI" PANELİ

Baro Başkanımız Zafer KAZAN  Adalet Komisyonu Başkanı ve 1. Ağır Ceza Başkanı  Şükrü Onat TEKİNALP ve Cumhuriyet savcısı Cüneyt ŞAYLI ile birlikte Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin davetlisi olarak "Yargının Üç Sacayağı" paneline katıldılar. Panelde, Hukuk Fakültesi öğrencilerine Hukuk, Adalet ve Avukatlık Mesleği hakkında bilgiler veren Baro Başkanımız Av. Zafer KAZAN “Avukatın olmadığı bir mahkemeye, mahkeme denilemeyeceği gibi yapılan merasime de yargılama denilemez” sözleri ile mesleğin önemine dikkat çekmiştir.Öğrenciler ile karşılıklı soru cevap kısmında ise” her şeyden önce iyi bir insan olmak gerekir.” diyen Baro Başkanımız ayrıca “ister avukat olun, ister savcı, isterseniz hâkim; ama mutlaka Hukukçu olun, diyerek Hukuka ve Hukukçu olmanın önemine vurgu yapmıştır.