Haber Detayı

‘Sağlık çalışanlarımızın yanındayız’

Sakarya Barosu Sağlık Hukuku Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında hasta yakınlarının, hekim ve hemşirelere saldırması ile ilgili açıklama yaptı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada:

“Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı hasta yakınları tarafından yapılan saldırıların artması sebebiyle tüm sağlık çalışanlarının yanında bulunduğumuzun bildirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur.

24.10.2021 tarihinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında hasta yakınlarının kadın hekim ve hemşirelere saldırdığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Sağlık çalışanlarının 24 saatlik nöbet sonrası poliklinik hizmeti verdiği sırada hasta yakınları tarafından saldırıya uğraması ve bu esnada hastaneye ait bilgisayar ve sair ekipmanların kullanılamaz hale getirilmesi kesinlikle haklı bir sebep ile izah edilemez.

Bu eylemin, kabul edilmesi mümkün değildir. Hele ki 24 saatlik nöbet sonrası hastaların poliklinik hizmetinden mahrum kalmaması için gündüz mesaisine devam etmekte olan fedakâr sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar, diğer muayeneleri de aksatmakta, sıra bekleyen hasta ve hasta yakınları da bu sebeple mağduriyet yaşamaktadır.

Sakarya Barosu olarak, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.